De dansen waarin Salsamba gespecialiseerd is, hebben stuk voor stuk exotische namen.
Maar wat houden die dansen eigenlijk in?

 

Axé
Axé is een energieke Braziliaanse dans die je alleen (met anderen in een groep) danst en lijkt een beetje op zumba, maar is vrolijker en meer gericht op dans dan op sport.

Zouk
Zouk is de romantische versie van de Lambada. Een mooie, sensuele dans, die zeer populair aan het worden is. In de beginnersworkshop laten wij de mensen kennis maken met Zouk en leren wij met name de basispassen aan en ook wat basisdraaien. Bij gevorderden doen we leuke aparte combinaties.

Salsa
Een zeer unieke Latijns-Amerikaanse dans, in Cuba ontstaan, welke door invloeden van diverse Latijns-Amerikaanse dansen en inmenging van de meest populaire dansstijlen zich heeft ontwikkeld tot ’s werelds meest populaire en groeiende dynamische Latijns-Amerikaanse dans.

Zumba 
Zumba is een nieuw fitnessfenomeen op dynamische Latinmuziek en andere wereldmuziek vol unieke en exotische danspassen. De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Het is opgezet door Alberto Beto Perez, een danser en choreograaf uit Miami. Bij Zumba doe je fitness-oefeningen en danspassen op muziek, vergelijkbaar met aerobics maar dan op opzwepende, dynamische Latin klanken.
Het is een mix van dansen als Salsa, Merengue, Cumbia, Reggaeton, Samba, Hiphop, Flamenco en Bellydance.
Lekker dansen en tegelijkertijd werken aan een betere conditie, sterkere spieren en volop caloriëen verbranden, dat is ZUMBA!

zumba-logo_000

bb027d1bc2e54aa59396e2a9e9b710ad.jpg

Merengue
Merengue is erg populair in de Dominicaanse Republiek, Caribisch gebied en Zuid Amerika. Het is een van de meest eenvoudige, maar tevens meest vrolijke Latijns-Amerikaanse dansen.

Bachata
Een authentieke Dominicaanse dans in een bolero-achtig ritme met het enthousiasme van de merengue op de specifieke bachata muziek. Met deze muziek worden de economische en sociale toestanden van de Dominicanen weerspiegeld.

Samba solo
Een vrolijke dans die tijdens het carnaval in Brazilië wordt gedanst. Je leert je heupen, benen en voeten synchroon te bewegen op de muziek. Het fijne van deze dans is dat je niet afhankelijk bent van een partner, maar het lekker alleen kunt dansen. De dans is geschikt voor mannen en vrouwen!

Forró
Een duo volksdans oorspronkelijk uit noordoost brazilië, tegenwoordig gemoderniseerd door invloeden van vele andere braziliaanse dansen.